1 Eylül 2012 Cumartesi

Kayserispor Kazanır | STSL Günün Maçları



283 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BLD. – MP ANTALYASPOR (1) (1.60) (7/10)

İstanbul Büyükşehir Bld. ligin en hazır takımlarından biri konumunda. İlk iki haftada bunu çok açık bir şekilde gördük. Beşiktaş karşısında sergilenen iyi oyunun ardından Bursa deplasmanında alınan 3 puanla sezona iyi bir başlangıç yaptılar. Antalyaspor ise geçen hafta Kayserispor karşısında farklı kazanarak geçtiğimiz yıldan davam eden iç saha galibiyet serisini sürdürdü. Ev sahibinde cezalı Doka ve sakatlığı süren Zayatte bu karşılaşmada da oynayamayacak.

Antalyaspor oyun yapısı nedeniyle orta sahası güçlü ve sert olan takımlara karşı direnç göstermekte zorlanıyor. Bunun dışında özellikle deplasmanlarda geriye düştükten sonra oyundan çok çabuk kopabiliyor. İBB gibi fizik gücü yüksek bir takım karşısında da varlık göstereceklerini sanmıyorum. Ev sahibi ekip erken bir gol bulabilirse farklı kazanabilir.

301 KAYSERİSPOR – AKHİSAR BELEDİYE (1) (1.70) (6/10)


Kayserispor yaptığı önemli transferlerle dikkat çekmişti. Fakat sezona istedikleri gibi bir başlangıç yapamadılar. Önce Bursa ardından Antalya karşısında mağlup oldular. Bu mağlubiyetlere rağmen takımın çok kötü durumda olduğunu söyleyemeyiz. Zira Bursa karşısında oyunun genelinde iyi oynadılar. Antalya deplasmanında ise yenik duruma düşene kadar rakibe pozisyon vermediler. Ancak geriye düştükten sonra çok çabuk pes ettiler. Akhisar ise Eskişehir maçına oranla daha iyi bir görüntü sergiledi. Gençlerbirliği karşısında topla daha fazla oynadılar ve hücumda biraz daha üretken bir görüntü sergilediler. Ev sahibinde Furkan Özçal, konuk ekipte ise Ahmet Cebe, Emin Aladağ ve Hakan Ateş sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Kayserispor’un ilk iki haftanın aksine daha iyi bir futbol sergileyeceğini düşünüyorum. Özellikle gol yollarında ki oyuncuların maça ağırlıklarını koymasını bekliyorum. Her ne kadar rakip Akhisar iyi kapanabilen bir takım olsa da, Kayserispor’un bir şekilde galibiyete ulaşacağına inanıyorum.

315 KARABÜKSPOR – BEŞİKTAŞ (1.0) (1.42) (6/10)


Karabükspor’da lige iyi başlangıç yapamayan takımlardan biri. Hem Trabzon, hem de Kasımpaşa maçlarında oyun olarak ta iyi görüntü vermediler. Fizik olarak tam anlamıyla hazır değiller. Beşiktaş ise geçen hafta Galatasaray karşısında özellikle ikinci yarıda iyi futbol sergiledi. Fakat takımın savunmada yaptığı basit hatalar ve Cenk’in maç içerisinde ki istikrarsız görüntüsü dikkat çekti. Takımda maç öncesi sakatlıkları bulunan Mustafa Pektemek ve İsmail Köybaşı kesin olarak forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Almeida’nın da oynaması beklenmiyor.

Karabükspor şu ana kadar istediği performansı sergileyememiş olsa bile kadroda Cernat, Lua Lua, Shelton ve Mehmet Yıldız gibi her an skoru değiştirebilecek isimler bulunuyor. Oyuna hükmetmekte zorlanan ve pozisyon üretmekte sıkıntı yaşayan Beşiktaş karşısında kaybetmeyeceklerini düşünüyorum.

333 ELAZIĞSPOR – KASIMPAŞA (0.2) (1.33) (6/10)

Elazığspor ilk iki haftada zorlu takımlarla karşılaştı. Fenerbahçe ve Trabzonspor karşısında çok fazla defansif bir oyun anlayışla mücadele ettiler. İki maçta gösterdikleri mücadele iyi ancak oyun anlamında özellikle hücuma çıkmada ciddi sorunlar yaşadılar. Sezon öncesi yaptığı transferlerle gündeme oturan Kasımpaşa ise geçen hafta Karabük karşısında arzuladığı galibiyete ulaştı. Fakat onlarında oyunsal anlamda vasatı aştıklarını söylemek zor. Ev sahibi ekipte herhangi bir eksik bulunmazken, konuk ekipte Volkan Yaman, İlhan Eker ve Şahin sakat, Adem Büyük ise cezalı durumda.

Elazığspor ilk iki maça göre bu karşılaşmada daha ofansif bir anlayışla mücadele edecektir. Hiç kuşkusuz böyle bir ortamda savunmada açıklar vereceklerdir. Kadro yapısı ve oyun anlayışı gereği deplasmanlarda daha başarılı sonuçlar almasını beklediğim Kasımpaşa’da, rakibin vereceği açıkları değerlendirebilecek isimler mevcut. Kalu Uche ve Djalma gibi hızlı oyuncularıyla Kasımpaşa’nın bu karşılaşmada en azından 1 puan alacağını düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.