1 Eylül 2012 Cumartesi

Tottenham Farklı | EPL Günün Maçları



183 WEST HAM – FULHAM (1.0) (1.27) (6/10)

Big Sam yönetiminde ki West Ham geçen hafta Swensea deplasmanında savunmada yaptığı bireysel hataların faturasını ağır ödedi ve maçtan 3-0 mağlup ayrıldı. Hafta arasında lig kupasında ise Crewe karşısında fazla zorlanmadan turu geçtiler. Fulham ise bu sezonda deplasmanlarda sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor. Manu karşısında iyi mücadele etmelerine rağmen puan almayı başaramadılar. Lig kupasında da deplasmanda karşılaştıkları alt lig takımı Sheffield Wednesday karşısında as kadroyla mücadele etmelerine rağmen mağlup oldular ve elendiler.

West Ham hafta içinde Liverpool’dan golcü oyuncu Andy Carroll’ı 1 yıllığına kiralayarak kadrosunu güçlendirdi. Fulham ise en önemli oyuncularından biri olan Dembele’yi Tottenham’a kaptırdı. Menajer Jol ile sorunları olan Dempsey’de kadro dışı. Kendi sahasında kazanacağı puanlarla lige tutunmayı hedefleyen West Ham, deplasmanlarda istediği futbolu sergileyemeyen Fulham karşısında kaybetmeyecektir.

208 SWENSEA – SUNDERLAND (0.2) (1.47) (5/10)

Swensea Michael Laudruf yönetiminde sezona fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Geçen sezon gelen başarının mimarlarından menajer Rodgers’ı Liverpool’a kaptıran ve takımın en önemli isimlerinden olan Joe Allen ve Sigurdsson’u kaybeden bir takımın böyle bir başlangıç yapmasını hiç kimse beklemiyordu. Sunderland ise sezona Arsenal deplasmanında aldığı beraberlikle başladı. Geçen hafta sonunu ise maçı ertelendiği için boş geçirdi. Ancak hafta arasında lig kupasında Moracambe’yi geçmeyi bildiler.

Bu karşılaşma Swensea için rüya gibi bir başlangıcın sonu olabilir. Zira iyi savunma yapan rakiplere karşı pozisyon üretmekte sıkıntı yaşıyorlar. Sunderland çok iyi savunma yapabilen bir takım. Ayrıca hücum hattına Adam Johnson ve Steven Fletcher gibi çok kaliteli oyuncular transfer ettiler. Oyun yapısı gereği rakibine ters geleceğini düşündüğüm Sunderland’in sahadan en az 1 puanla ayrılmasını bekliyorum.

209 TOTTENHAM – NORWİCH (H1) (1.75) (6/10)

Villas Boas ile sezona iyi bir başlangıç yapamayan Tottenham, geçen hafta WBA ile kendi sahasında berabere kaldı. Oyun olarak bakıldığı zaman takım özellikle ilk yarıda çok üstün bir oyun ortaya koymasına rağmen bir türlü golü bulamadı. İkinci yarıda öne geçtiler ancak son dakikada savunmada oluşan karambol de topu bir türlü uzaklaştıramadılar ve Morrison’un golüne engel olamadılar. Norwich ise 5-0’lık farklı Fulham mağlubiyetinin ardından QPR ile berabere kaldı. Skor üstünlüğünü yakalamalarına rağmen bana göre hakemin verdiği hatalı penaltının sebebiyet verdiği golle sahadan 1 puanla ayrıldılar.

Tottenham hafta arasında Fulham’dan Dembele’yi kadrosuna katarak, Modric’in gidişiyle oluşan boşluğu doldurdu. Geçen hafta sonradan oyuna giren Adebayor bu hafta ilk 11’de başlayabilir. Takım bu hafta ile birlikte geçen sezon oynadığı düzene geçiş yapacaktır. Norwich gibi savunmada sıkıntılarla boğuşan bir ekip karşısında maça hızlı başlamalarını ve bulacakları erken bir golle farklı bir galibiyet alacaklarını düşünüyorum.

210 WEST BROM – EVERTON (KGVAR) (1.55) (7/10)

Roy Hodgson’un milli takımın başına geçmesinin ardından daha önce Benitez, Hodgson ve Dalglish gibi menajerlerin yanında yardımcı antrenör olarak görev yapan Steve Clarke’ı göreve getiren West Brom lige çok iyi bir başlangıç yaptı. Liverpool’a karşı alınan farklı galibiyet ve iyi oyunun ardından, Tottenham deplasmanında da puan almayı başardılar. Her iki maçta da güçlü rakiplere karşı oynamalarına rağmen hücum odaklı futbol sergilediler. Everton’da bu sezona fırtına gibi başlayan takımlardan biri. Manu’ya karşı alınan galibiyetin ardından, Aston Villa’yı da deplasmanda mağlup etmeyi başardılar. Bu karşılaşmalarda Pienaar, Fellaini ve Jelavic oynadıkları futbolla öne çıkan isimler oldu.

İki takımında skor üretebilecek oyuncuları şu anda oldukça formda durumda. Bir tarafta Morrison, Long, Odemwinge ve Lukaku, diğer tarafta Fellaini, Pienaar ve Jelavic… Karşılıklı olarak en az birer golün çıkması için oldukça uygun bir mücadele.

211 WİGAN – STOKE CİTY (1) (2.00) (5/10)

Wigan sezona Chelsea karşısında aldığı mağlubiyetle başladı. Geçen hafta ise ligin yeni takımı Southamton’ı deplasmanda mağlup ettiler. Chelsea karşısında çok erken bir şekilde mağlup duruma düştüler ancak maçın kalanında üstün bir futbol sergilediler. Geçen hafta kazandıkları maçta da oynadıkları futbolla galibiyeti hak ettikler. Stoke City ise lige aldığı iki beraberlikle başladı. Hafta arasında uzatmalara giden maçta Swindon karşısında 4-3 mağlup olarak lig kupasından elendiler.

Geçen sezon olduğu gibi savunma ağırlıklı bir oyun anlayışıyla mücadele eden Stoke City’nin özellikle deplasmanlarda yine zorlanacağını düşünüyorum. Wigan şu anda oynadığı futbolla rakibinden çok daha iyi durumda. Kendi sahasında Di Santo, Kone ve Maloney gibi oyuncuların liderliğinde kazanmasını bekliyorum.

308 MANCHESTER CİTY – QPR (KGVAR) (1.70) (5/10)

M.City geçen hafta Liverpool deplasmanında bana göre değerli 1 puan aldı. Liverpool savunmasının yaptığı basit hatalar olmasa, oynadıkları futbol puan almaya yetmezdi. QPR ise yaptığı önemli transferlerle sezona oldukça iddialı bir şekilde girdi. Ancak ligin ilk iki haftasında beklentileri karşılayamadılar. Özellikle ligin ilk haftasında kendi sahalarında Swensea karşısında alıkları 5-0’lık farklı mağlubiyet taraftarları hayal kırklığına uğrattı. Kaliteli ve güçlü bir kadro kurdular ancak takım olmaları için zamana ihtiyaçları olduğu çok net bir şekilde görülüyor.

M.City henüz hazır durumda değil. Gerek ligin ilk maçında Southampton karşısında, gerekse geçen hafta Liverpool karşısında iyi bir görüntü vermedi. QPR her ne kadar hazır olmasa da, kaliteli hücum oyuncuları sayesinde skor üretebilecek kapasitede bir takım. KGVAR bahsi güzel oranıyla değerlendirilebilir.


Bahisanaliz - Mesut TOK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.