22 Eylül 2012 Cumartesi

West Brom Favori


183 SWENSEA – EVERTON (0.2) (1.27) (7/10)

Lige aldığı farklı galibiyetlerle başlayan Swensea son iki haftada zar zor 1 puan alabildi. Geçen hafta Aston Villa karşısında çok pasif bir görüntü sergilediler ve sahadan mağlup ayrıldılar. Everton ise Newcastle karşısında şanssız bir şekilde berabere kaldı. Oyunun genelinde üstün oynadılar ve hakem hataları nedeniyle galibiyeti kaçırdılar. Swensea’de maç öncesi özellikle savunmada ciddi eksiklikler bulunuyor. Neil Taylor ve Chico gibi önemli isimlerin olmaması savunmada sıkıntıya yol açabilir. Everton kaliteli kadrosuyla bu deplasmandan en az 1 puanla dönecektir.


221 CHELSEA – STOKE (İY0) (2.40) (5/10)


Chelsea son dönemde Atl.Madrid ve Juventus gibi ciddi rakiplerle oynadığı maçlarda özellikle takım savunmasında ciddi sıkıntılar yaşadı. Hafta arasında Juventus karşısında 2-0 öne geçmelerine rağmen bu yüzden kazanamadılar. Stoke ligde oynadığı maçlarda beraberlik almaya devam ediyor. M.City karşısında son anlarda yaşadıkları tehlikeler dışında genel olarak iyi kapandıklarını söyleyebiliriz. Bu deplasmanda da amaçları iyi savunma yapmak olacaktır. Şampiyonlar liginden yorgun dönecek olan rakipleri karşısında en azından ilk yarıda skoru dengede bitirmelerini bekliyorum.


222 SOUTHAMPTON – ASTON VİLLA (1.0) (1.27) (6/10)


Southampton henüz ligde puanla tanışamadı. Geride kalan 4 maçta M.City, ManU ve Arsenal gibi güçlü takımlarla karşılartılar. Bu maçlarda farklı mağlup olsalar da kendi futbollarını oynamaya çalıştılar. Aston Villa son iki maçta aldığı 4 puanla dikkat çekti. Fakat oyunsal anlamda hala iyi olduklarını söylemek zor. Southampton bu sezon ikinci kez dişine göre bir rakiple karşılaşacak. Bu tip maçlarda özellikle kendi sahasında hata yapmamaları gerekiyor. İç sahada kaybettikleri Wigan maçını telafi etmelerini bekliyorum. En azından kaybetmeyecekleri görüşündeyim.


223 WEST BROM – READİNG (1) (1.60) (7/10)


Lige iyi bir giriş yapan West Borm geçen hafta Fulham karşısında Odemwingie’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi mücadele etti ve mağlup oldu. Buna rağmen özellikle maçın ikinci yarısında gol bulmak için ellerinden geleni yaptılar. Reading ise Tottenham karşısında vasat bir görüntü çizdi. Kendi sahalarında oynamalarına rağmen doğru düzgün pozisyon bile üretemediler. Ayrıca savunmada yapılan basit hatalar dikkat çekti. Kendi sahasında iyi sonuçlar alan West Brom maçın net favorisi.


224 WEST HAM – SUNDERLAND (KGVAR) (1.60) (6/10)


West Ham’da iki hafta önce takıma katılan ve ilk maçında çok iyi bir performans sergileyen A.Carroll’ın sakatlığı can sıktı. Özellikle geçen hafta oynanan Norwich maçında bu oyuncu çok arandı. Sunderland ise geçen hafta Liverpool ile berabere kaldı. Yeni transfer Fletcher gol atmaya devam etse de takımı çokta iyi bir futbol sergileyemedi. West Ham özellikle iç sahada etkili bir takım. Yine kazanmak için oynayacaklardır ve ben mutlaka skor üretmelerini bekliyorum. Sunderland takımında da Fletcher gibi bir golcü varken skor üretmemeleri sürpriz olur. Karşılıklı GOLVAR bahsi oldukça ideal bir seçim. 



297 BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR – ORDUSPOR (1) (1.85) (5/10)

Büyükşehir Bld. geride kalan 4 haftada çok farklı performanslar sergiledi. Puan anlamında belki bu çok net görülmüyor ama oyunsal anlamda çok fazla iniş-çıkış yaşadılar. Geçen hafta Akhisar karşısında beklediğim gibi kaliteleriyle rahat bir galibiyet elde ettiler. Orduspor ise şu ana kadar bence başarılı bir performans sergiledi. Hector Cuper yönetiminde iyi bir sistem takımı olma yolunda doğru adımlarla ilerliyorlar. Fakat geçen hafta kazanmalarına rağmen beklentilerin altında kaldıklarını söylemeliyim. Skor üstünlüğünü ele geçirmelerine rağmen, üstelik Kayserispor 10 kişi kalmasına rağmen maçı kolay kazanamadılar.


Orduspor’u bu sezon kolay kolay karşıma almak istemiyorum. Fakat bu tip maçlarda özellikle deplasmanlarda beklentilerin altında kaldıkları bir gerçek. Ev sahibinde Doka, Webo ve Holmen gününde olursa Büyükşehir Bld. karşısında direnmek çok güç. Ev sahibi galibiyeti öncelikli tercihim.


298 KAYSERİSPOR – ESKİŞEHİRSPOR (ÜST) (1.70) (6/10)


Kayserispor geride kalan 4 haftada oynadığı futbolun karşılığını alamadı. Bazı maçların kırılma anlarında yaşadıkları şanssızlık ve son iki maçta olduğu gibi gol yollarında son vuruşlarda ki beceriksizlik şu ana kadar istedikleri puanları toplayamamalarına engel oldu. Lige iyi başlayamayan Eskişehirspor ise son iki maçında aldığı iki galibiyetle düzlüğe çıktı. Özellikle son Gençlerbirliği maçında ortaya koydukları futbol dikkat çekiciydi. Bu karşılaşma ile birlikte ilk kez forma giyen Necati’nin takıma verdiği katkı ve Kamara ile birbirlerini tamamlamaları ilerisi için Eskişehir adına olumlu bir gelişme.


Kayserispor’un geçen hafta Ordu karşısında 10 kişi kalmasına rağmen ortaya koyduğu performans çok dikkat çekiciydi. Futbolcular geride kalan haftalarda alamadıkları galibiyeti bu karşılaşmada almak için ekstra motive olacaktır. Fakat Eskişehirspor’da mevcut form itibariyle yabana atılacak bir takım değil. Son maçta özellikle hücum hattında sergiledikleri efektif oyunu göz önüne aldığımda bu karşılaşmayı da boş geçeceklerini sanmıyorum. Tempolu, bol pozisyonlu ve gollü bir karşılaşma bekliyorum. KGVAR ve ÜST seçimleri ideal tercihler olacaktır.


331 GAZİANTEPSPOR – BEŞİKTAŞ (ALT) (1.65) (6/10)


Gaziantespor şu ana kadar bir türlü istediği oyunu oynayamadı. Gerek sakatlıklar, gerek cezalı oyuncular nedeniyle bir türlü ideal 11’i ile mücadele edemedi. Geçen hafta yine önemli isimlerin yokluğunda Kasımpaşa ile oynadılar ve mağlup oldular. Sakat ve cezalı oyuncuların hücum hattında olması takımın bu bölgede etkili olmasını engelledi. Beşiktaş ise Elazığ karşısında 3 gollü galibiyetlerine devam etti. Her ne kadar şu ana kadar 10 gol atmış olsalar da, ben hala pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadıklarını düşünüyorum. Zira atılan gollere bakıldığı zaman büyük çoğunluk duran toplardan ve rakip savunmaların bireysel hataları sonucunda geldiğini görüyoruz.


Gaziantepspor’da Ibricic’in cezası devam ediyor. Bu oyuncunun olmaması ev sahibi ekibin pozisyon üretmekte yine sıkıntı yaşamasına neden olabilir. Beşiktaş’ın da en büyük kozu olan Fernandes sakatlığı olmasına rağmen kadroya alındı. İki takımında duran toplar dışında gol bulma ihtimalini düşük görüyorum. Bu nedenle 2.5 Altı seçeneğini ön planda tutuyorum.


332 MERSİN İDMAN YURDU – GENÇLERBİRLİĞİ (KGVAR) (1.55) (7/10)


Mersin İdmanyurdu geçen hafta Fenerbahçe karşısında öne geçmesine rağmen puan alamadı. Geride kalan haftalarda takımda orta sahada ki dirençsizlik göze çarptı. Bu bölgeye transfer edilen Mustafa Sarp’ın sakatlıktan kurtulamaması ve oynayan oyuncularında fiziksel açıdan hazır olmaması bunun en büyük sebeplerinden. Gençlerbirliği takımı da ligde ki ilk mağlubiyetini geçen hafta Eskişehir deplasmanında aldı. Fakat özellikle hücumda önemli işler yaptıklarını belirtmem lazım. Akhisar maçında ki hücum etkisizliği bu karşılaşmada yoktu. Kırılma anlarında biraz şanslı olabilselerdi sonuç çok daha farklı olabilirdi.


Mersin’in orta sahası defansif anlamda sıkıntılı. Bu bölgenin en önemli isimlerinden olan Ben Yahia’nın da cezalı olması bu karşılaşmada takımı yine sıkıntıya sokabilir. Gençlerbirliği’de tıpkı rakibi gibi orta sahada zaman zaman direnç göstermekte zorlanıyor. Orta sahaların kolay geçilmesini beklediğim maçta karşılıklı olarak en az birer golün çıkacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.