25 Şubat 2010 Perşembe

Adanaspor Fırtınası {Bank Asya 1. Lig 23. Hafta Panorama}

Haftaya lider giren Karabükspor, deplasmanda Dardanelspor’u 2-0’la geçerek liderliğini sürdürdü. İkinci sırada bulunan Bucaspor ise kendi sahasında Kartalspor ile 1–1 berabere kalarak 2 puan kaybetti. Buca bu sonucun ardından üst üste iki haftadır maç kazanamamış oldu. Teknik Direktörlüğe Fuat Yaman’ı getiren Konyaspor’da kendi sahasında Orduspor ile berabere kalarak puan kaybetmeye devam etti. Haftanın en karlı takımı ise Adanaspor oldu. İlk iki iddiasını istikrarlı bir şekilde devam ettiren Adanaspor, kendi taraftarı önünde Boluspor’u 2–1 yenerek puanını 41’e yükseltti ve ikinci sıradaki Bucaspor ile puan farkını ikiye indirmeyi başardı. Zor günler geçiren Altay ise haftayı 3 puanla kapatan takımlardandı. Sezon sonu Galatasaray forması giyecek olan Musa Çağıran attığı golle takımına 3 puanı kazandıran oyuncu oldu. Play-off potasının son sırasında yer alan Karşıyaka’da düşüş devam ediyor. Erciyes deplasmanında 2–0 geriye düşen Kaf-Kaf, Emrah Bozkurt’un attığı iki golle beraberliği zor kurtardı. Karşıyaka bir an önce toparlanmalı. Zira Boluspor ile Giresunspor puan farkını hızla kapatıyorlar.

Alt sıralarda ise müthiş bir heyecan yaşanıyor. Küme düşme adayları Hacettepe, Erciyes, Mersin, Ordu ve Dardanelspor arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. İkinci yarıya çok iyi başlayan Hacettepe, son haftaların formda takımı Samsunspor karşısında 4–1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Yine ikinci yarının en formda takımlarından olan Erciyesspor ise, 2–0 öne geçtiği Karşıyaka maçında skoru koruyamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Teknik Direktörlüğe Ergün Penbe’yi getiren Mersin’de kötü gidiş devam ediyor. Direkt rakipleri olan Antep Bld. Deplasmanında 2–0 kaybederek tehlike bölgesinin içinde kaldılar. Orduspor bu ise bu haftayı da puanla kapatmayı başardı. Konyaspor deplasmanından 1 puanla dönen Ordu, kümede kalma yolunda önemli bir puanı kapmış oldu. Dardanelspor ise bu hafta Karabükspor ile kendi sahasında oynamasına rağmen, güçlü rakibi karşısında direnemedi ve sahadan 2–0 mağlup ayrıldı.

Bank Asya 1. Lig’de bu hafta 24 gol atıldı. Ayrıca 5 iç saha galibiyeti, 3 beraberlik ve 1 deplasman galibiyeti alındı. 23. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.


Haftanın Takımı: Adanaspor
Memleketimin takımı Adanaspor bu haftada iç sahada kazanmaya devam etti. İstikrarlı bir grafik çizen Adanaspor, Boluspor2u 2-1 yenerek ilk iki iddiasını sürdürdü. Aldığı bu önemli galibiyetle de haftanın takımı olmayı başardı.

Haftanın Teknik Direktörü: Kemal Kılıç {Adanaspor}
Onun için ne söylesek azdır. Adanaspor2un başına geçtikten sonra, takım 16 maçta sadece 1 kez mağlup oldu. Böylesine istikrarlı bir grafik çizen Kemal Kılıç’ı yürekten tebrik ediyorum.

Haftanın Futbolcusu: Olıveira {Giresunspor}
Son haftalarda çok iyi bir çıkış yakalayan Giresunspor bu hafta sonu Kocaelispor karşısında 3-0 kazanarak play-off iddiasını sürdürdü. Bu maçta Olıveira attığı iki golle takımının kazanmasında önemli bir rol oynadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.