22 Şubat 2010 Pazartesi

Müthiş Mücadele {Beşiktaş:1 G.Saray:1}


Oyunun geneline baktığımız zaman çıkan skorun adil olduğunu söyleyebiliriz. İki takımında belirli aralıklarda bir birlerine üstünlük sağladığı, düşük tempolu, az pozisyonlu ve üst düzey mücadelenin sergilendiği zevkli bir maç oldu. Beşiktaş'ın kazanmak zorunda olması, Galatasaray'a göre biraz daha atak oynamasına neden oldu. İlk yarının 20. dakikasından itibaren iki tane net gol pozisyonu ürettiler. Galatasaray ise ilk yarıda Barış ile bir pozisyon buldu. İkinci yarı biraz daha düşük tempolu, iki takımında kaybetmeme isteği yüzünden de kontrollü oyun izledik. Galatasaray'ı ileriye taşıyabilecek Keita, Arda ve Caner'in etkisizliği Beşiktaş'ın kalesinde tehlike yaşamamasını sağladı. Ancak, Jo oyuna girdikten sonra kısa bir süre etkili oynayan Galatasray, Arda ile golü bulmayı başardı. Oyunun sonlarına doğru yine bir duran top sonrası Beşiktaş beraberlik golünü buldu. Galatasaray savunmasının hem Atletico, hemde bu maçta sadece duran toplardan gol yediğinide hatırlatayım. Sonuç olarak iki takımında sergilediği mücadeleye bakıldığı zaman bu skorun çokta adaletsiz olmadığını söyleyebiliriz.


Beşiktaş Cephesi
Beşiktaş'ın bu maçı kazanma zorunluluğu vardı. Bunun bilincinde sahaya çıktılar ve maçı kazanabilecek kadar pozisyonda buldular. Geçen haftaya göre sergiledikleri mücadelede üst seviyedeydi. Her ne kadar Mustafa Denizli'nin sahaya sürdüğü 11 tartışılsada, o kadronun sahada gösterdiği performansa baktığımız zaman hocayı eleştirmek yersiz olur. Bu beraberliğin ardından Beşiktaş'ın şampiyonluk şansıda azalmış oldu.


Galatasaray Cephesi
Takımımız çok önemli iki Atletico maçının arasında böyle bir derbide bence çok ama çok iyi bir mücadele sergiledi. Rijkaard'ın takıma yerleştirmeye çalıştığı pozitif futbol anlayışının yavaş yavaş takıma etki ettiğini görüyoruz. Hem Atletico deplasmanı hem de bu maçta Galatasaray, sergilediği mücadeleyle takım olma yolunda çok yol katetti. Sezon başında o muhteşem hücum takımının yerini, iki ay gibi kısa bir sürede böylesine savunma yapabilen bir takıma dönüştürebilmek her teknik adamın yapabileceği bir şey değil. Bu konu hakkında ilerleyen günlerde başka bir yazı yazacağım. Sonuç olarak dün sergilediğimiz mücadeleye hayran kaldım. Özellikle Neill, Emre, Mehmet Topal ve Elano çok iyi performans sergiledi. Elano orta sahada gösterdiği performasla beni kendine bir kez daha hayran bıraktırdı. Burada alınan beraberlik bence çok iyi bir sonuç. İlerleyen haftalarda bu bir puanın faydasını göreceğiz. Yürüye dur Galatasaray'ım, yolun açık olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.