29 Nisan 2010 Perşembe

1. Lig 32. Hafta Panaroma

Şampiyon Karabükspor, adına yakışır şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Küme düşmeme mücadelesi veren Hacettepe karşısında geriye düşmelerine rağmen maçı kazanmayı bildiler. Hacettepe, bu sonucun ardından işini zorlaştırdı. Buca ile Adanaspor arasındaki amansız yarış ligin heyecanı arttırıyor. Buca, bu hafta yine kendi sahasında kazanamadı. Antep belediye ile golsüz berabere kaldılar. Adanaspor ise 84. dakikada bir şans golüyle kazanarak, Buca ile puan farkını ikiye düşürdü.

Play-off potasındaki takımlardan olan Karşıyaka, ligden düşen Kocaeli karşısında zorlansa da 3 puanı almayı başardı ve yerini biraz daha sağlamlaştırdı. Bir diğer İzmir takımı Altay ise son dakikada tecrübeli golcü Şehmus'un penaltı golüyle Erciyes'i yenmeyi başardı. Bu iki İzmir takımınında 53 puanı bulunuyor. Konyaspor ise üst üste ikinci beraberliğini Samsun deplasmanında aldı. Giresun bu hafta kazandı ve son iki haftaya umutlu giriyor. Konya ile arasında 4 puan bulunan Çotanaklar, son iki hafta Konya'nın puan kayıplarını bekleyecek.

Küme düşme hattında ise işler hala arap saçı... Her ne kadar Dardanel ve Hacettepe bu hafta kaybetmiş olsalarda, hala matematiksel olarak kurtulma şansları var. Bu iki takımın üzerinde bulunan Rize ve Mersin bu hafta Mersin'de karşılaştılar ve golsüz berabere kaldılar. Rize önümüzdeki hafta Bucaspor ile karşılaşacak. O maçı kazanırlarsa bence ligde kalırlar. Aksi taktirde işleri çok zorlaşır. Anlaşılan küme düşme hattındaki yarış son haftaya kadar süreceğe benziyor.

Ligde bu hafta toplamda 21 gol atıldı. 3 ev sahibi, 3 deplasman takımı kazanırken, 3 maçta berabere sonuçlandı. 32. hafta toplu sonuçlarına ve puan durumuna buradan bakabilirsiniz.

Haftanın Takımı: Orduspor
Haftanın Teknik Direktörü: Ahmet Akcan
Haftanın Futbolcusu: Ahmet Kuru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.