29 Nisan 2010 Perşembe

Kazanan Jose "Baba" Oldu


Grup maçlarında Barcelona çok üstün oynamıştı her iki maçta da. Özelikle 2-0 kazandıkları maçta İnter'i evire çevire yenmişlerdi. Ancak, dünkü İnter ile o zamanki İnter arasında ne kadar fark olduğunu hep beraber gördük.

Maç boyunca İnter'in yaptığı savunma derslikti.. Jose'nin yaptırdığı savunmayı dünya üzerinde yapabilecek başka bir takım olduğunu düşünmüyorum. Arsenal maçından sonra (ben dahil) yere göğe sığdıramadığımız Messi, her iki maçta da çaresiz kaldı. Dikine müthiş çalımlar atarak kaleye inen Messi'den eser yoktu.

Ayrıca, Jose dün bir kez daha ne kadar usta bir taktisyen olduğunu gösterdi. Gerek saha içerisinde yaptıkları değişiklikler, gerek oyuncu değişiklikleri tam bir usta işiydi. Eto'o gibi bir golcüye nasıl savunma yaptırdığını, Milito ve Motta gibi belkide futbolu bırakmayı düşünen futbolculardan nasıl verim aldığını hep beraber görüyoruz. Ayrıca, yıllardır takımda bulunan Zanetti ve Cambiasso gibi iki ustanın oynadıkları futbol muazzamdı. Zanetti adeta bir duvar gibiydi. Maicon, Lucio ve Samuel'i unutmayalım. Onlarda müthiş oynadılar her iki maçta da. Sneijder'i de es geçmek olmaz. Bir hücum oyuncusu ne kadar iyi savunma yaparsa o kadarını yapmaya çalıştı.

Jose "Baba" adına ne kadar sevindiğimi anlatamam. O başarılı oldukça benim göğsüm kabarıyor. Sanırsın gerçek babam :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.