3 Haziran 2010 Perşembe

2010 G.Afrika'ya Doğru / C Grubu


Güney Afrika'ya Capello ile umutlu giden İngilizler rahat bir grupta mücadele edecek. Elemelerde önüne geleni ezip geçen İngilizler için bu grup çok kolay sayılabilecek bir grup. Futbolda daha yeni yeni atılımlar yapan ABD ile birlikte turnuvanının acemileri Slovenya ve Cezayir, İngilizlere rakip olacak cinsten değil. Tamam, İngilizler gruptan rahat çıkar ama ya sonrası.. İşte asıl soru bu. Kadrosu yıldızlarla dolu İngilizler'in yinede çok önemli sorunları var. Özellikle kaleci problemleri var. Yaşlı kurt James ve toy Hart pek fazla güven vermiyor. Savunmaları kağıt üzerinde muhteşem.. Ancak, saha içerisinde de o kadar muhteşem olabilirler mi ? Orta sahada Capello'nun sisteminin en önemli oyuncusu olan Barry sakatlık sorunuyla boğuşuyor. Capello için o kadar önemli bir isim ki, sakatlığına rağmen Walcot'un yerine onu Afrika'ya götürdü. Orta sahadaki diğer elemanlar ise Lampard ve Gerrard.. Aslında Barry olduğu zaman Gerrad biraz daha ileride Rooney'in hemen arkasında görev yapıyor. Yani anlaşılan İngilizler saha içerisinde orta sahada da sorun yaşayabilir. Hücum bölgesinde ise Rooney en büyük koz.. Bu yıl muhteşem bir sezon geçiren Defoe, milli takımda kendilerine her zaman yer bulan Crouch ve Heskey ikiliside daha sonraki alternatifler. Sağ ve sol kanatlardaki hücumcu oyuncular ise Lennon ve Joe Cole. Grup maçlarında, kağıt üzerindeki bu harika kadro, saha içerisinde dört dörtlük iş çıkarmasa bile İngilizler grubu lider bitirecektir. Ama, İngiltere için ilerisini pek güneşli görmüyorum..

Grubun ikinci sırası için en avantajla takımı ABD olacak gibi görünüyor. Slovenya ve Cezayir'in tecrübesizliği ABD'yi bir adım öne çıkartıyor. Yinede herşeye rağmen Slovenya'nın ikincilik için kolay kolay pes edeceğini sanmıyorum. Sonuçta ABD ile aralarında çok büyük bir kalite farkı yok. Eğer ilk maçta Cezayir'i yenerlerse ve ikinci maçta ABD'ye kaybetmezlerse grupta ikinci sırayı alabilirler. Son maçlarının İngiltere ile olmasıda ayrı bir avantaj. İngilizler o maça girilirken liderliği garantilemişse, Slovenya'nın bir beraberlik alma olasılığı artabilir.

Savaş yaparak buraya kadar gelen Cezayir'in ise grupta işi çok zor. Gönül isterki ,Cezayir bu üç takımıda yensin ve grup lider olsun, ama...

Takım Kadroları
İngiltere
Slovenya
ABD
Cezayir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.