5 Haziran 2010 Cumartesi

2010 G.Afrika'ya Doğru / D Grubu


Otoriteler her ne kadar G grubunu "ölüm grubu" olarak nitelendirsede, bu grubunda ondan aşağı kalır yanı yok.. Ayrıca, G grubu Brezilya, Portekiz ve Fildişi arasında geçecek. Ama bu grupta dört takımında şansı var. Grubun favorisini söylemeye gerek yok sanırım. Almanya yine her zamanki gibi favori. Yine en azından çeyrek finalde onları izleyebiliriz.

Almanya favori dedik ama sorunlarını söylemeden geçmeyelim. Öncelikle kalede Lehmann olmayacak. Enke ve Adler'in de olmadığını hatırlatalım.  Ancak herşeye rağmen yine çok çok iyi 3 kaleciye sahipler. Neuer, Wiese ve Butt Almanya'nın 1. kaleci sorununu çözecektir. Bir diğer önemli sorun, hatta en önemli sorun Ballack'ın yokluğu.. FA cup finalinde sakatlanmıştı yıldız oyuncu. Ballack'ın yokluğu takımı etkileyecektir. Hem kaptanları, hem de saha içerisindeki liderleri bu sefer yanlarında olmayacak..


Bu grubun "ölüm grubu" olarak nitelendirilen G grubundan farkı yok dedik. Peki neden ? Hemen söyleyelim; elemelerde Fransa'nın önünde grubu 1. sırada bitiren ve bütün oyuncularının majör liglerdeki takımlarda direkt oynadığı Sırbistan, yine hemen hemen bütün oyuncularının üst düzey takımlarda oynadığı Avustralya ve Afrika kıtasının güçlü takımı Gana.. Üç takımında gruptan yükselme şansı var. En çekişmeli ve gollü maçları bu grupta izleyebiliriz.

İkinci sıra için bu üç takım arasında en şanslı takım bence Sırplar.. Elemelerde sergiledikleri futbolu burayada yansıtabilirlerse bir çeyrek final sürprizi bile yapabilirler. Takımın kadrosu tanıdık isimlerle dolu. Savunmada Chelsea'li İvanovic, Manu'lu Vidic, Dordmund'lu Subotic ve Lazio'lu Kolarov gibi üst düzey oyuncuları var. Orta sahada İnter'li Stankovic, Herta'lı Kacar, CSKA'lı yıldız Krasic, ve Liverpool'a transfer olan Jovanovic.. Forvette ise Zigic, Pantelic ve Lazovic gibi çok kaliteli olmasalar bile, üst düzey takımlarda oynayan oyuncuları var. Bu kadro ile Sırpları grubun ikinciliği için en şanslı takım olarak görüyorum. Turnuvada sürpriz yapmasını beklediğim iki takımdan birincisi Sırplar..

Takımların Kadroları
Almanya
Avustralya
Gana
Sırbistan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.