8 Haziran 2010 Salı

2010 G.Afrika'ya Doğru / F Grubu


Son şampiyon İtalya, bu turnuvada biraz geri planda kalmış gibi.. Herkesin dilinde Brezilya, İspanya ve Arjantin var. Bu yüzden İtalya'nın kupayı kazanması halinde herkes neye uğradığını şaşırabilir.. İtalya, elemeler boyunca hiç yenilmeden finallere katılmaya hak kazandı.. Yinede İtalyan taraftarlar takımın oynadığı futboldan pek memnun değil. Lippi yönetimindeki İtalyanların kadrosunu saymaya gerek yok sanırım.. Bu turnuvada onların en büyük problemi hücum hattında yaşayacağını düşünüyorum. Her ne kadar ellerinde Laquinta, Gılardınho, Pazzini, Di Natale ve Quaglıarella gibi önemli oyuncular olsada, bu oyuncular doğru bir şekilde kullanılmadığı için hücumda fazla üretken olamıyorlar.. İtalya adına bir başka önemli sorun ise Pirlo'nun sakatlığı.. Tecrübeli oyuncu Paraguay maçında oynayamayacak. Kalan maçlarda oynarmı bilinmez. Ancak, İtalya onun yokluğunu çok hissedecek, bu kesin.. Savunma hattını anlatmaya gerek yok. Kafalarda tek bir soru işareti var. O da savunma oyuncularının ilerleyen yaşları.. Bu onlar için bir tecrübeli oyuncu avantajınamı dönüşecek bekleyip göreceğiz..


Grubun diğer takımları Paraguay, Slovakya ve Yeni Zelanda arasında ikinci sıra için en güçlü aday Paraguay.. Güney Amerika elemelerinde harika bir performans sergileyen Paraguay, İtalya'yı liderlik için bile zorlayabilecek kapasitede. Paraguay takımının en dikkat çekici bölgesi hücum hattı.. Oscar Cardozo, Santa Cruz, Barrıos ve Nelson Valdez'li hücum hattı gerçekten çok alternatifli ve kaliteli. Bu hücum oyuncuları İtalyanların başına iş açabilecek cinsten oyuncular. Her birinin ayrı özelliği var..

Gruptaki diğer takımlardan olan Slovakya çok iyi kontra atak yapabilen bir takım. Marek Hamsik, Sestak, Vittek ve Holosko çok hareketli oyuncular. Özellikle İtalya ve Paraguay maçlarında, rakip takımlar üzerlerine geleceği için, bu maçlarda kontra atak yaparak ilginç sonuçlar alabilirler. Her ne kadar ilk iki sıra içinde görmesemde Slovakya çok tehlikeli bir takım. Hele böylesine tek maçlı gruplarda ne yapacakları hiç belli olamaz. Ancak, Paraguay ve İtalya bu takıma karşı dikkatli oynarlarsa istedikleri sonuçları alırlar.

Grubun en zayıf takımı ise Yeni Zelanda.. Açıkçası bu takım hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim. Bir tek maçını bile izleme fırsatım olmadı. Bu yüzden Yeni Zelanda ile ilgili bir şeyler söyleyemeyeceğim..

Grupta İtalya'nın rahat lider olabileceğini sanmıyorum. Evet, İtalya liderlik için en güçlü aday. Fakat, Paraguay'ın onları çok zorlayacağını düşünüyorum. Bu yüzden bir sıralama yapmayacağım. Ancak gruptan bu iki takımın çıkma olasılığını çok çok yüksek görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.