18 Ağustos 2012 Cumartesi

Premier Lig Günün Tahminleri



174 ARSENAL – SUNDERLAND {ALT} {1.80} {5/10}

Arsenal geçen sezon ligi 3. sırada bitirerek önemli bir başarı elde etmişti. Hiç kuşkusuz bu başarıda en büyük pay Van Persie’ye aitti. Hollanda’lı golcü bu sezon takımda yer almayacak. Onun yerine yeni transferler Giroud ve Podolski transfer edildi. Ayrıca geçen sezon Sunderland’te kiralık olarak forma giyen Bendtner’de takıma geri döndü. Bunun yanı sıra Malaga’dan Santi Cazorla’da transfer edildi. Geçen sezon takımın başına Martin O’Neill geçtikten sonra inanılmaz bir çıkış yakalayan Sunderland, bu transfer döneminde sadece iki futbolcu transfer etti. Savunma hattına Carlos Cuellar, forvete ise 34’lük Louis Saha alındı. Bunun dışında geçen sezon ki kadro büyük ölçüde korundu.

Arsenal’de maç öncesi sakatlıkları bulunan Koscielny, Sagna, Rosicky ve Wilshere bu maçta forma giyemeyecek. Walcott, Santi Cazorla ve Arteta’nın durumları ise net değil. Sunderland’te ise Vaughan, West Brown ve Sessegnon forma giyemeyecek.

Henüz sezon başı olması dolayısıyla Arsenal’in fizik güç olarak hazır olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca gol yollarında yeni transfer edilen oyuncuların göstereceği performans soru işareti. Sunderland’te gol yollarında transfer yapmadığı takdirde bu sezon sıkıntı yaşayacaktır. Louis Saha ve Fraizer Campbell ile tüm sezonu götürmeleri çok zor. Takımların mevcut durumları göz önüne alındığı zaman ALT seçimi ön plana çıkıyor.

176 QPR – SWENSEA {1} {1.85} {5/10}

Geçen sezon son anda ligde kalmayı başaran QPR, bu sezonda aynı sıkıntıları yaşamama adına çok önemli transferlere imza attı. Kaleye Robert Green, savunmaya Bosingwa, Ryan Nelsen ve Fabio, orta sahaya Park Ji-Sung ve Junior Hoilett, forvete ise Andy Johnson gibi kaliteli oyuncular aldılar. Mark Hughes yönetiminde bu sezon hedefleri büyütmüş durumdalar. Teknik direktörü Brendan Rodgers’i Liverpool’a kaptıran Swensea ise yeni sezonda Michael Laudrup yönetiminde mücadele edecek. Geçen sezonun yıldızları Joe Allaen ve Sigurdsson’u da ellerinde tutamadılar. Ayrıca bu oyuncuların yerlerini doldurabilecek kalitede oyuncular alamadılar.

Bu sezon farklı hedefleri olan ve bu doğrultuda önemli transferlere imza atan QPR rakibinden daha iyi durumda. Park Ji-Sung, Hoilett, Andy Johnson ve Zamaro’lu ev sahibi ekip kendi sahasında lige iyi bir başlangıç yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.