16 Ağustos 2012 Perşembe

Süper Lig'e Doğru | Akhisar Belediyespor




Geçen sezon 1. Lig’den sürpriz bir şekilde Süper Lig’e yükselen Akhisar Belediyespor transfer döneminde bana göre akıllı hamleler yaptı
. Bu takımı şampiyon yapan kadroyu çok fazla bozmadan üzerine de mali açıdan kulübü zora sokmayacak isimler aldılar. Belki bu yolla yeniden 1. Lig’e dönecekler ancak en azından kulübün borca girmesini önlemiş olacaklar. Hemen gelen ve giden oyunculara bakalım.

Gelenler: Bikoko, Emin Aladağ, Kenan Özer, Evren Özyiğit, Ferhat Bıkmaz, Güray Vural, Çağdaş Atan, Bruno Mezenga, İbrahima Sonko

Gidenler: İsmail Özeren, Osman Bozkurt, Fatih Kara, Şehus Özer, Bilal Özdemir

Takımın kalesinde Oğuz Dağlaroğlu gibi önemli bir tecrübe bulunuyor. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda as kaleci olarak Oğuz’u izleyebiliriz. Bunun dışında transfer döneminde kadroya dâhil olan Evren’de kaleyi koruyabilir. Sakatlık veya cezalı durumlarında ise Emrah görev alacaktır.

Savunmanın merkezine iki tane tecrübeli oyuncu transfer edildi. Mersin’den Çağdaş ve bonservisi elinde olan Sonko bu yıl takımın stoperlerini oluşturacak. Çağdaş zaten bildiğimiz ve takıma ne vereceği belli olan bir isim. Sonko ise yıllarca İngiltere’de futbol oynamış tecrübeli bir stoper. Bu oyuncuların alternatifleri ise Serkan Yalçın, Kürşat Duymuş ve Uğur Demirok olacak. Savunmada beklerde ise bir sıkıntı yaşanabilir. Özellikle sol bekte yeni transfer Ferhat Bıkmaz dışında bir isim göremiyoruz. Büyük ihtimalle bu bölgede orijini sağ bek olmasına rağmen her iki ayağını da kullanabilen Emrah Eren’de görev alacak. Sağ bekte ise geçen sezon oldukça istikrarlı bir görüntü çizen Hakan Ateş’i görüyoruz. Eğer Hakan ve Emrah’ı sadece sağ bek olarak sayarsak, savunmanın sol tarafında bir isme ihtiyaç olacaktır. Aksi takdirde bu bölgede sıkıntı yaşanabilir.


Orta sahada geçen sezon takıma çok önemli katkı sağlayan Anıl Taşdemir ve Sertan Vardar bu sezonda orta sahanın kilit isimleri olacak. Ayrıca yeni transfer edilen Emin Aladağ ve Merter Yüce savaşçı oyun yapıları ile orta sahada ki diğer isimler olacak. Kanatlarda Ahmet Cebe ve Gökhan Dinçer ile birlikte yeni transfer Güray Vural kadroda bulunan oyuncular. Orta sahada ofansif yönü güçlü olan Mustafa Asan, Lima, ve yeni transfer Kenan Özer birbirleriyle rekabet halinde olacaktır.

Gol yollarında geçen sezonun en golcü oyuncuları Şehmus ve Osman ile yollar ayrıldı. Yerlerine Orduspor’dan Bruno ve Rize’den Bikoko alındı. Geçtiğimiz yılın gol kralı Bikoko takıma katkı sağlayabilecek kalitede bir oyuncu. Ayrıca iki sezon önce Orduspor formasıyla 1. Lig’de iyi bir performans sergileyen Bruno ile iyi bir ikili olacaklardır. Bu bölgede ayrıca Önder Akdağ, Sani ve Mert Kaytankas kadroda ki diğer isimler.

Yeni Sezonda Bu Takım Ne Yapar?

Genç teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Akhisar Belediye’yi bu sezon zorlu bir sezon bekliyor. Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek olmaları taraftarları heyecanlandırıyor. Ancak takım çok tecrübesiz ve kadro yeterli değil. Bu sezon iyi bir tecrübe edineceklerdir. Pozitif futbol oynama hedefinde olurlarsa en azından lige renk katmış olurlar. Belki çok net yorumlarda bulunuyorum ancak kadro bu ligi kaldırabilecek seviyede değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.