14 Ağustos 2012 Salı

Süper Lig' Doğru | Kasımpaşa



Kasımpaşa geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Lig play-off maçları sonucunda Adanaspor’u yenerek Süper Lige yükseldi. Özellikle play-off maçları öncesi göreve gelen yeni yönetimin takıma vereceği primi açıklaması da oyuncuları motive etmişti. İş dünyasının saygın isimlerinden Zafer Yıldırım’ın başkanlık yaptığı yeni yönetimde, Turgay Ciner, Ahmet Misbah Demircan, İhsan Kalkavan ve Mübariz Mansimov Gurbanoğlu gibi iş dünyasının tanınan isimleri yer alıyor. Bu yönetimin hedefleri de Avrupa’ya oynayan bir takım yaratmak. Nitekim yapılan transferlere bakıldığı zaman lige damga vuracak isimleri aldılar. Hemen gelen ve giden oyunculara bir göz atalım.

Gelenler: Isaksson, İlker Avcıbay, Fabian Ernst, Volkan Yaman, İlhan Eker, Kalu Uche, Volkan Yaman, Abdurrahman Dereli, Elyasa Süme, Kerem Şeras, Yalçın Ayhan, Hakan Özmert, Tabare Viudez, Poblo Pintos

Gidenler: Luiz Henriqe, Özgür Öçal, Fırat Kocaoğlu, Gökhan Güleç, Hüseyin Yoğurtçu, Azar Karadaş, Murat Akın, Erdi Öner, Onur Aydın, Atilla Yıldırım, Alpaslan Kartal, Abdülhamit Yıldız, Juan Robledo

Bakıldığı zaman birbirinden kaliteli isimlerin takıma kazandırıldığını görüyoruz. Kaleciden başlayacak olursak İsveç’li Isaksson kalitesi belli olan ve bugüne kadar Avrupa’nın en önemli takımlarının kalesinde görev yapmış bir isim. Ayrıca 30 yaşında olması da Kasımpaşa’nın ne kadar önemli bir transfer yaptığının göstergesidir. Yine yedek kaleci olarak alınan İlker Avcıbay gerek tecrübesi, gerekse kalitesi ile adeta bir yedekten çok as kaleci olabilecek düzeyde. Bu iki kaliteli ismin arkasında ise Ertaç gibi genç bir kaleci kadroda yer alıyor. Kale konusunda Kasımpaşa’nın kesinlikle sorun yaşamayacağını söyleyebiliriz.

Savunma hattı neredeyse baştan aşağı yenilendi. Stopere Yalçın Ayhan, İlhan Eker ve Elyasa gibi tecrübeli isimler transfer edildi. Sol beke Volkan Yaman, sağ beke Pablo Pintos ve Abdurrahman Dereli alındı. Savunma hattına genel olarak bakıldığı zaman 4 stoper, 2 sol bek, 2 sağ bekin kadroda olduğunu görüyoruz. Sayısal olarak yeterli olduğu gibi, kalite olarak ta yeterli olduğunu düşünüyorum.


Defansif orta saha oyuncusu olarak Beşiktaş’tan alınan Ernst takımın kilit oyuncusu olarak görev yapacaktır. Bu bölgede Ali Bilgin ve geçen sezon İstanbulspor’da kiralık olarak forma giyen genç oyuncu Taner Yıldız’da yer alıyor. Oyunu iki yönlü oynayabilen yeni transferler Kerem Şeras ve Hakan Özmert ikilisinden biri orta sahada Ernst’in yanında ki isim olacak. Kanatlarda Dimitrov, Tabare Viudez, Hüseyin Kala ve Halil Çolak kadroda yer alan isimler olarak görülüyor. Orta sahada forvet arkasında ise Sarmov gibi teknik biri isim bulunuyor. Orta sahaya bakıldığı zaman Kerem ve Hakan’a alternatif olabilecek 1 isimle birlikte 1 kanat oyuncusu daha alınabilir.

Hücum hattında Adem Büyük dışında genç oyuncu Şahin Aygüneş ve yeni transfer edilen Kalu Uche kadroda ki isimler. Metin hocanın tek forvetle oynayacağını düşündüğüz zaman bu 3’lü sayısal olarak yeterli olabilir gibi görünebilir. Ancak kalite anlamında bu oyuncuların tam anlamıyla yeterli olduğunu düşünmüyorum. O nedenle 1 golcü transferi daha yapılırsa bu bölgede eksiksiz bir şekilde lige başlayabilirler.

Yeni Sezonda Bu Takım Ne Yapar?

Görüldüğü üzere çok sayıda yeni transfer yapıldı. Bunun dışında hala orta saha ve forvete birkaç ismin daha alınması gerekiyor. Bu kadronun tam anlamıyla bir takım olması zaman alabilir. Metin hoca eğer bu kadrodan iyi bir takım çıkarabilirse (bence bu kumaş var) ligde kalma konusunda sıkıntı yaşamayabilir. Tabi yönetiminde hocanın arkasında durması ve istikrar sağlaması gerekir. Aksi taktirde yapılan bunca transfer heba olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.