13 Ağustos 2012 Pazartesi

Süper Lig'e Doğru | Karabükspor



Geçen sezonun ikinci yarısında takımın başına Bülent Korkmaz’ı getiren Karabükspor, genç teknik adam yönetiminde özellikle iç sahada oynadığı maçların tamamını kazanarak lige tutunmayı başardı. Takımı dipten alan genç teknik direktör ise bu sezon öncesi yönetimle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle görevinden ayrıldı. Açıkçası Karabükspor yönetiminin ne yapıp edip, takımı dipten alıp ligde tutan Bülent hocayı ikna etmesi gerekirdi. Fakat yönetimde pek fazla ses çıkarmadı bu ayrılığa. Takımın başına ise geçen sezon Eskişehirspor’u yarı yolda bırakıp Herta Berlin’e giden ancak orada da yönetim tarafından görevine son verilen Skibbe getirildi. Alman hocayla anlaşma sağlandıktan sonra transferlerde de takıma katkı sağlayabilecek isimler alındı. Dilerseniz hemen gelen ve giden oyuncuları inceleyelim.

Gelenler: Selim Teber, Lomana Lua Lua, Yiğit İncedemir, Aybars Karhan, İshak Doğan, Bertul Kocabaş, Ahmet İlhan Özek, İlhan Parlak

Gidenler: Ergin Keleş, Mustafa Sarp, Hacine Ragued

Karabükspor kalesinde geçen yıl olduğu gibi bu sezonda Tomic birinci kaleci olarak görev yapacaktır. Hırvat kaleci konusunda pek olumlu düşüncelere sahip olmasam da, özellikle mali açıdan Karabükspor için uygun bir kaleci olduğunu söyleyebilirim. Yedek kaleci ise tecrübeli isim Bora olacak. Kadroda üçüncü kaleci yer almasa da, uzun bir sakatlık olmadığı sürece iki kaleci yeterli olacaktır.


Savunmada stoper bölgesinde Deumi, Mabiala, kaptan Muhammet, Jahic ve Hamza Çakır gibi 5 isim bulunuyor. Birbirlerinin alternatifi olabilecek oyuncular arasında Skibbe’nin ilk tercihi Mabiala-Jahic veya yabancı kontenjanından dolayı Mabiala-Muhammet ikilisi olacaktır. Savunmanın sağında Uğur Uçar ideal kadorda yer alacaktır. Alternatif olarak Erdem Özgenç kadroda bulunuyor. Sol bekte ise Anıl Karaer ve Seric arasında iyi bir rekabet yaşanacaktır. Adanaspor formasıyla birçok kez izleme fırsatı bulduğum Anıl, bana göre ilk tercih olmalı. Ayrıca bu bölgede Ankaragücü’nden transfer edilen İshak’ta forma şansı bulmak için çalışacaktır. Savunma hattına bakıldığı zaman 5 stoperden birinin gönderilip yerine 1 sağ bek alınması daha mantıklı olabilir. Zira sağ bekte Uğur-Erdem ikilisi bütün sezonu aynı seviyede oynamakta zorlanabilir.

Orta sahada defansif yönü güçlü olan hatta geçen yıl zaman zaman stoperde dahi görev alan Hakan Söyler,  Manisaspor’dan transfer edilen ve benim çok beğendiğim bir oyuncu olan Yiğit İncedemir ile birlikte Birol bu bölgede izleyeceğimiz oyuncular olacak. Orta sahada oyunu iki yönlü oynayan Kaan Söylemezgiller, Şenol Akın, Bilal Kısa ve Samsunspor’dan transfer edilen Selim Teber arasında da kıyasıya bir rekabet olacaktır. Kanatlarda ise Manisaspor’dan alınan Ahmet İlhan, geçen sezon Ankaragücü’nden transfer edilen Güven Varol, Erkan Taşkıran, Hamroun ve sol kanatta ta görev yapabilen Shelton’ı görüyoruz. Forvet arkasında ise tecrübeli isim Florin Cernat takımın yaratıcı oyuncusu olarak görev yapacaktır. Genel olarak bakıldığında Karabükspor orta sahada bol alternatifli bir kadroya sahip. Kâğıt üzerinde Skibbe’nin orta sahada savunmanın önünde Yiğit ve Selim ikilisini, onların önünde ise Ahmet İlhan, Cernat ve Shelton’ı oynatmasını bekliyorum.


Hücum bölgesine baktığımız zaman burada da bol alternatifli bir kadro görüyoruz. Geçen sezon takımın ligde kalmasında büyük pay sahibi olan Mehmet Yıldız, bonservisi alınan İlhan Parlak ve Mehmet Çakır bu sezonda takımda yer alacak. Bu oyuncular dışında Aybars ve Bertul gibi genç isimler alındı. Yine Ada futbolunu yakından takip edenlerin çok iyi bildiği Lua Lua kadroya dâhil edildi. Skibbe’nin takımı muhtemelen 4-2-3-1 sistemiyle oynatacağını düşündüğümüzde bu oyuncuların yeterli olabileceğini söyleyebiliriz.

Bu Takım Yeni Sezonda Ne Yapar?

Karabükspor transfer döneminde Selim Teber, Lua Lua, Yiğit İncedemir ve Ahmet İlhan gibi kaliteli oyuncuları kadrosuna kattı. Geçen sezondan da orta seviyede bir kadro mevcuttu. Takımda ilk 11’de görev alabilecek çok fazla yeni oyuncunun olması nedeniyle Skibbe’nin oyun sistemini oturtması biraz zaman alabilir. Bu süreçte yönetimin Alman hocanın arkasında durabileceği konusunda endişelerim var. Eğer yönetim her şartta Skibbe’ye destek verirse, eldeki kadronun ligi rahat bir şekilde korkulu rüya görmeden tamamlayabileceğini düşünüyorum. Fakat geçen sezon olduğu gibi üst üste alınan 3-5 kötü sonucun ardından Skibbe gönderilirse geçen sezon olduğu gibi şanslı olamayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.