13 Ağustos 2012 Pazartesi

Süper Lig' Doğru | Sivasspor



Sivasspor geçtiğimiz yıl ligin en iyi futbolunu oynayan takımlarının başında geliyordu. Rıza hoca yönetiminde içeride dışarıda sürekli hücumu düşünen ve kazanmak isteyen bir anlayışla mücadele ettiler. Fakat kadro derinliğinin olmaması nedeniyle Süper Final Avrupa Ligi grubunda epey zorlandılar ve grubu son sırada tamamladılar. Bu transfer döneminde ise ihtiyaçları doğrultusunda transferler yaptılar. Hemen gelen ve giden oyuncuları incelemeye başlayalım.

Gelenler: Romen Bednar, Erhan Güven, Doğa Kaya, Korcan Çelikay, Abdulkadir Özel, Aatif Chahechouhe, Şaban Özel

Gidenler: Senecky, Rada, Cihan Özkara, Muhammed Ali, Timuçin Konuk

Sivasspor geçen sezon özellikle kaleci konusunda çok fazla sıkıntı yaşadı. Senecky’nin yediği hatalı goller sonrası gönderilmesi ve ardından kiralık olarak alınan Borjan’ın da istenilen performansı sergileyememesi takımın çok fazla puan kaybetmesine neden oldu. Rıza hoca da bu nedenle geçen sezon tam 4 kaleciye forma şansı vermişti. Bu sezon da birinci kaleci Beşiktaş’tan alınan Korcan olacak gibi görünüyor. Tecrübeli Atilla ve Borjan’da alternatifleri olacaktır. Açıkçası bu kaleciler arasında geçen sezonun sonunda forma şansı bulan ve çok iyi performans sergileyen Atilla tecrübesiyle benim gözümde birinci kaleci olabilecek durumunda.

Savunmada, Faty, Navratil, Rajnoch ve Murat Akça stoperde, Ziya, Hayrettin ve yeni transfer edilen Şaban sol bek, kaptan Uğur ile birlikte yeni transfer Erhan Güven ise sağ bekte görev bekleyecekler. Stoperde ki 4 isim şu an için yeterli görünüyor. Faty ve Rajnoh’un ön libero da oynayabilme özelliklerinin olması Rıza hocanın elini güçlendirecektir. Sağ bekte kaptan Uğur ve Mersin’den alınan Erhan bu bölge için yeterli. Yine aynı şekilde sol bekte geçen sezon iyi bir performans sergileyen Ziya ve uzun bir sakatlık dönemi geçiren tecrübeli Hayrettin takımın ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır. Savunma hattında birbirinin alternatifi olabilecek ve her mevkide alternatiflerin olduğu bir kadro var. Bu nedenle takımın savunma hattında şu an için bir eksiği gözükmüyor.

Orta sahada geçen sezonun genelinde forma giyen Kıvanç, Kadir ve Erman bu sezonda bu bölgenin bir numaralı isimleri olacak. Bu oyunculara alternatif olarak tecrübeli isim Mehmet Nas, Antalyaspor’dan transfer edilen Doğa, yine yeni transfer edilen Aatif Chahechouhe (ismi bir hayli zor) ve genç oyuncular Alican ile Cenk kadroda ki diğer isimler. Kanatlarda ise Polonya’lı Grosicki ve Cerny bu sezonda Rıza hocanın ilk ve tek tercihi olacaktır. Burada kanatlarda alternatif oyuncu eksikliği göze çarpabilir. Ancak Rıza hocanın 4-3-3 tarzı bir sistemle oynaması nedeniyle bu oyuncular yeterli olacaktır. Aynı zamanda Mehmet Nas, Erman ve Pedriel gibi oyuncuların da kanatlarda oynayabilme özelliği olduğunu da belirtelim. Genel olarak bakıldığı zaman takımın orta sahada da sıkıntı yaşama ihtimali yok denecek kadar az.


Hücum bölgesinde ise Sivasspor bence en büyük transferi Eneramo’yu takımda tutarak gerçekleştirdi. Nijerya’lı oyuncu geçen sezon takıma çok büyük katkı sağlamıştı. Yine bu bölgede Pedriel gibi takıma fayda sağlayabilecek düzeyde ve birden farklı bölgede oynayabilme özelliğine sahip bir oyuncu bulunuyor. Bunların yanı sıra geçen sezon Bucaspor’da iyi bir sezon geçiren Abdülkadir ve Blackpool takımından Bednar transfer edildi. Bu bölgede ki isimlerde takımın ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede oyuncular.

Bu Takım Yeni Sezonda Ne Yapar?

Rıza hoca bu sezona iyi bir takımla giriş yapacak. Birbirlerini çok iyi tamamlayan ve alternatifli bir kadro kurdu. Yedek kulübesini güçlendirerek önemli bir hamle yaptı. Geçen sezon takımda çok önemli işlere imza atan Erman, Eneramo ve Grosicki gibi oyuncuları da kadroda tutmayı başardı.

Sivasspor’un tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine iyi futbol oynayan, aynı zamanda üst sıraları zorlayan bir takım olmasını bekliyorum. Kesinlikle geçen yılın üzerine çıkabilecek bir kadroya sahipler. Yiğidoların bu sezon ilk 6 içerisinde yer alma ihtimalini çok yüksek görüyorum. Hatta Beşiktaş, Trabzon gibi takımların kağıt üzerinde zayıflamış olmaları nedeniyle 3. sırayı bile zorlayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.