16 Eylül 2012 Pazar

Fenerbahçe Farklı Kazanır


461 Eskişehirspor - Gençlerbirliği (1) (1.85) (7/10)
 
Eskişehirspor sezon başından beri çalkantılı bir dönem geçiriyor. Lig’de ilk iki hafta alınan mağlubiyetler sonrasında taraftar ile yönetim ve teknik direktör arasında gerginlikler yaşandı. Bu sürtüşmeler esnasında oynadıkları Mersin maçını kazanmaları taraftarların yükselen sesini biraz olsun bastırdı. Fakat son olarak Ediz’in vefat etmesi bu kez tüm camiayı derin bir üzüntüye soktu. Gençlerbirliği ise geride kalan 3 maçta yenilgi almadı. Fakat oyun olarak çok istikrarsız bir görüntü sergilediler. Bazı maçların tamamında, bazılarının ise belirli bölümlerinde çok vasat kaldılar.
 
Eskişehirspor son Mersin maçında bulduğu erken golü koruma düşüncesiyle tamamen savunma ağırlıklı bir futbol oynamıştı. Fakat bu maçta tam tersi bir görüntüde olmalarını bekliyorum. Ayrıca futbolcular Ediz’in anısına iki kişilik bir mücadele ortaya koyacaklarını ve maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Tabi ki bu motivasyon tek başına maçı kazanmaya yetmeyecektir. Fakat rakibinde istikrarsız performansı ev sahibini favori kılıyor.
 
462 Trabzonspor - Sivasspor (1) (1.45) (8/10)
 
Trabzonspor bu sezon yaptığı 5 resmi maçta bir tek Elazığspor karşısında galip gelebildi. Bu süreçte takımın en büyük sorununun gol yollarında yaşandığını gördük. Özellikle son lig maçında Gaziantep karşısında pozisyona girmekte bile zorlandılar. Sivasspor ise ligde oynadığı 3 maçta hiç yenilgi almadı. Son iki maçta berabere kalmalarına rağmen orta sahada çok boşluklar verdiler. Savunma hattında da Rıza hocanın henüz ideal 4’lüsünü bulamadığını görüyoruz. Zira son Fenerbahçe maçında stoperde Erhan Güven’i dahi denedi.
 
Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Serkan Balcı ve Soner Aydoğdu’nun oynaması zor görünüyor. Sivasspor’da ise kaleciler Korcan ve Atilla ile birlikte Abdülkadir ve Grosicki’nin sakatlıkları bulunuyor.
 
Trabzonspor önümüzdeki 5 hafta içerisinde 3 maçı kendi sahasında oynayacak. Deplasmanda oynayacağı 2 maç ise Fenerbahçe ve Beşiktaş derbileri olacak. O nedenle bu süreçte içeride oynayacakları maçlarda yüksek motivasyonla mücadele etmelerini ve derbiler öncesi puan kaybı yaşamamalarını bekliyorum. Yeni transferlerinin de etkisiyle savunma ve orta sahada sıkıntılarla boğuşan rakiplerini mağlup etmelerini bekliyorum. 
 
496 Akhisar Bld. Spor - Büyükşehir Bld. Spor (2) (2.05) (6/10)
 
Akhisar şu ana kadar oynadığı tüm maçlarda mücadeleci futboluyla dikkat çekti. Fakat oyun olarak çok vasat kaldılar. Oyunu kontrol etme, yönlendirme ve pozisyona girme konusunda çok fazla eksiklikleri var. Özellikle oynadıkları son Kayseri maçında futbol adına ortaya hiçbir şey koyamadılar. Buna rağmen biraz şans, birazda hakem hatasıyla son dakika buldukları penaltı golüyle 1 puan aldılar. Büyükşehir Belediye ise son maçında Antalya karşısında mağlup olmasına rağmen rakibinden kötü değildi. Önemli pozisyonlar buldular fakat değerlendiremediler.
 
Akhisar iç sahada oynadığı Gençlerbirliği maçında ki gibi biraz daha açık bir futbol sergileyecektir. Kuşkusuz bu durum konuk ekibin işine gelecektir. Bu hafta ile birlikte cezası sona eren ve bu karşılaşmada forma giyebilecek olan Doka’nın da takıma katılmasıyla birlikte hücumda daha etkin olmasını beklediğim İBB, kaliteli oyuncularıyla sonuca gitmeyi başaracaktır.
 
497 Fenerbahçe - Mersin İdman Yurdu (H 1) (1.65) (7/10)
 
Fenerbahçe bu sezon oynadığı 6 resmi maç içerisinde bir tek Spartak Moskova ile Kadıköy’de oynadığı maçın ikinci yarısında kusursuza yakın bir futbol sergiledi. Diğer maçlarda da zaman zaman çok etkili oldular. Örneğin son Sivas maçında önemli pozisyonlar yakaladılar. Fakat rakibe verilen pozisyonlarda dikkatlerden kaçmadı. Mersin İdmanyurdu yenilediği kadrosuyla ligde 3 maçta iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Son lig maçında Eskişehir karşısında erken yedikleri gol sonrası toparlanmakta zorlandılar. Culio ve Murat Erdoğan gibi önemli oyuncular oynamasına rağmen pozisyon üretmekte bile çok zorlandılar. 
 
Fenerbahçe’de bu sezon mücadele eden kadro çok üst düzey oyunculardan oluşuyor. Bu futbolcular kendi potansiyellerini sahaya yansıttıkları taktirde Mersin karşısında zorlanmadan galibiyete ulaşacaklardır. Konuk ekip mevcut yapısıyla Fenerbahçe karşısında direnemeyecektir. Farklı bir Fenerbahçe galibiyeti bekliyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.