29 Eylül 2012 Cumartesi

Premier Lig ve Süper Lig'de Günün Maçları

173 ARSENAL – CHELSEA (ÜST) (1.60) (7/10)

Arsenal geçtiğimiz hafta M.City karşısında beklediğim gibi pozitif bir futbol sergiledi. Son şampiyon karşısında ezilmemeleri ve neredeyse maçı kazanacak kadar pozisyon bulmaları onlar adına çok önemli bir gelişme. Bunun dışında kadroya yeni katılan isimlerin de takıma yavaştan adapte olduklarını gördük. Chelsea ise geçen hafta da dediğim gibi kadro derinliğinin kısıtlı olması sebebiyle özellikle şampiyonlar ligi dönüşlerinde yorgunluk problemi yaşayacaktır. Nitekim Stoke karşısında hem fizik açıdan iyi değillerdi, hem de oyun olarak istenilen futbolu sahaya yansıtamadılar.


Arsenal’i oynadığı iyi futbol nedeniyle rakibinden bir adım önde görüyorum. Fakat savunma zaafları ve rakibin hızlı kontra atak hücumcuları olması nedeniyle gol veya goller yeme ihtimalini de yüksek görüyorum. O nedenle sonuç tahmini yapmak yerine savunmalarında sıkıntılar yaşayan iki takımın maçında ÜST tercihine yönelmek daha doğru olacaktır.


207 EVERTON – SOUTHAMPTON


Everton şu anda oynadığı futbolla Arsenal ile birlikte ligin en iyi futbol oynayan takımı konumunda. Moyes yönetiminde bu sezon biraz daha hücum ağırlıklı bir anlayışla mücadele ediyorlar. Geçen hafta Swensea deplasmanında özellikle öne geçene kadar oynadıkları futbol muazzamdı. Skor üstünlüğünü yakaladıktan sonra rakibin de önemli pozisyonları oldu ancak o anlarda da kaleci Howard’ın kurtarışları sayesinde gol yemeden maçı 3-0 kazanmayı başardılar. Konuk ekip ise geçen hafta beklediğim gibi Aston Villa’yı geriye düşmelerine rağmen farklı mağlup etti. Özellikle Lambert’in etkili oyunu galibiyette önemli rol oynadı.


Bu karşılaşmada Everton’ın galibiyetini bekliyorum. Fakat verilen oran bence aldığımız riski hiç karşılamıyor. Zira Everton’ın geçtiğimiz sezonlarda bu tip maçlarda yaşadığı puan kayıplarını da dikkate aldığım zaman 1.25’lik orandan bu riske girmek tehlikeli. Üst için verilen 1.35’lik oranda çok düşük. Her şeye rağmen Everton galibiyeti bekliyorum ama iddaa şartlarında bu maçtan uzak durma taraftarıyım.


208 FULHAM – M.CİTY (KGVAR) (1.50) (7/10)


Fulham son iki haftada aldığı iki galibiyetle bir anda 6. sıraya kadar yükseldi. Bu galibiyetlerde özellikle Berbatov’un önemli katkıları oldu. Bulgar oyuncu sonradan girdiği West Ham maçı hariç son iki maçta 2 gol atıp 1 asist yaptı. M.City ise her hafta söylediğim gibi henüz ritmini bulamadı. Geçen hafta Arsenal karşısında oyunun büyük bölümünde topa sahip olamadılar. Rakibe verilen önemli pozisyonlarda dikkatlerden kaçmadı.


Fulham bu sezon biraz daha hücum ağırlık bir futbol sergiliyor. Savunmada sorunları olan ve oynadığı 5 maçta da kalesinde gol gören rakipleri karşısında skor üretmelerini bekliyorum. Agüero’nun dönüşüyle bu maçta hücumda daha etkin olmasını beklediğim City’nin de gol bulma ihtimalini yüksek görüyorum. KGVAR tercihi oldukça ideal bir seçim olacaktır.


209 NORWİCH – LİVERPOOL (2) (1.65) (6/10)


Norwich geçen hafta Newcastle deplasmanında mağlup oldu. Sezon başından beri belirttiğimiz istekli futbol anlayışlarını o maçta çok fazla göremedik. Savunmada yaptıkları hatalar nedeniyle de maçı kaybettiler. Liverpool ise ManU karşısında 10 kişiyken öne geçmesine rağmen, hakemin bana göre hatalı penaltısı sonucunda sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Hafta arasında ise lig kupasında Nuri’nin attığı 2 golle West Brom’u elemeyi başardılar.


Haftalardır Liverpool’un yeni oyun anlayışını oturtana kadar sıkıntılar yaşayabileceğini yazmıştım. Bu nedenle istedikleri sonuçları alamadılar. Fakat oynadıkları rakiplerinde çok güçlü olduğunu belirtmiştim. Şimdi tam baş edebilecekleri bir rakiple karşılaşacaklar. Hem savunmada sıkıntıları olan, hem de hücumda bitiricilik konusunda sorunlar yaşayan Norwich’i mağlup etmelerini bekliyorum.


210 READİNG – NEWCASTLE (2) (2.00) (6/10)


Reading’i ilk olarak Chelsea maçında 90 dakika izleme fırsatı bulmuştum. O maçta sergiledikleri cesur futbolu Tottenham ve WBA maçlarında sergileyemediler. Özellikle bu son iki maçta ortaya koydukları görüntü işlerinin bir hayli zor olacağını gösterdi. Newcastle ise geçen hafta beklediğim gibi Norwich’i Ba’nın golüyle geçti. Son dönemde ilk 11 oynayamadığı için mutsuz olduğunu ve takımdan ayrılmayı bile düşündüğünü söylenen Ba’nın gol atması takım adına önemli.


Reading her ne kadar kendi sahasında oynayacak olsa da, mevcut durum itibariyle Newcastle gibi güçlü bir takım karşısında puan almakta zorlanacaktır. Coloccini’nin dönüşüyle savunma hattı toparlanacak olan konuk ekibin etkili golcüleriyle sonuca gitmesini bekliyorum.


211 STOKE – SWENSEA (1) (1.70) (6/10)


Stoke sezona zorlu bir fikstürle başladı. İlk 5 haftada Arsenal, M.City ve Chelsea gibi ekiplerle karşılaştılar. Bu karşılaşmadan sonra da Liverpool ve ManU deplasmanlarına gidecekler. Henüz ligde galibiyetleri bulunmuyor. Geçen hafta Chelsea karşısında son 5 dakikaya kadar gol yemediler ve iyi mücadele ettiler. Swensea ise Everton karşısında savunmada çok fazla açıklar verdi. Özellikle savunmanın sol tarafında Neil Taylor’ın yokluğunda çok fazla açıklar verdiler. Hücumda önemli pozisyonlar yakaladılar ancak bunları değerlendiremediler.


Swensea son iki maçında skor üretemedi. Özellikle deplasmanda oynadıkları Aston Villa maçında pozisyona dahi girmekte çok zorlandılar. Stoke gibi savunması sağlam olan ve zor gol yiyen bir ekip karşısında işleri yine zor olacaktır. Stoke zorlu deplasmanlar öncesinde ligde ki ilk galibiyetini almak için ekstra bir performans sergileyecektir. Savunmada çok fazla açık veren Swensea karşısında kazanmalarını bekliyorum.


212 SUNDERLAND – WİGAN (1) (1.80) (6/10)


Sunderland geride kalan 4 haftada 4 beraberlik aldı. Oyun anlamında ise iniş çıkışlar gösterdi. Swensea maçında galibiyeti hak ettiler, Liverpool ve West Ham maçlarında ise sergiledikleri oyuna göre aldıkları beraberlikler iyi sonuçlardı. Wigan ise özellikle Moses’in takımdan ayrılmasıyla önemli bir güç kaybetmiş oldu. Ligde şu ana kadar sadece Southampton deplasmanında kazandılar. Son maçta ise Fulham karşısında önemli fırsatlar yakalamalarına rağmen, savunmada verdikleri açıklar sonucunda mağlup oldular.


Sunderland iç sahada Liverpool’un ardından ilk kez dişine göre bir takımla karşılaşacak. Wigan gerek kadro kalitesi, gerekse oyun anlamında rakibinin gerisinde bulunuyor. Sunderland A.Johnson, Fletcher ve Sessegnon gibi kaliteli ayaklarıyla kazanmaya yakın.

281 BURSASPOR – GAZİANTEPSPOR (KGVAR) (1.65) (6/10)

Bursaspor farklı Karabük galibiyeti sonrasında geçen hafta Elazığspor’u mağlup etmeyi başaramadı. Maçın ilk bölümünde önemli pozisyonlar yakalamalarına rağmen bunlardan birini bile gole çeviremeyince rakibin direnci arttı. İkinci yarıda ise beklediğimin çok altında bir performans sergilediklerini belirtmeliyim. Gaziantepspor ise Beşiktaş karşısında bana göre maçın genelinde iyi mücadele etti. Eksiklerine rağmen 3 gol bulmuş olmaları ve rakibe çok fazla pozisyon vermemiş olmaları takımın kalitesini ortaya koyuyor.


Gaziantepspor’da geldiği andan itibaren takımın kilit oyuncusu olan Ibricic’in cezası sona erdi. Ayrıca Turgut ve Muhammet’te sakatlıktan tamamen kurtuldu. Yani bu maçta BJK maçına oranla hücumda daha güçlü olacaklar. Bursaspor’a verilen 1.45’lik oran bu maç için çok düşük kalmış. Bursaspor için kesinlikle oranlar kadar kolay bir maç olmayacaktır. Her iki takımında en az birer gol bulma ihtimali yüksek. KGVAR bahsi oldukça ideal.


302 AKHİSAR BLD.SPOR – KARABÜKSPOR (0.2) (1.42) (7/10)


Akhisar geçen hafta Galatasaray karşısında hiç varlık gösteremedi ve sahadan farklı mağlubiyetle ayrıldı. Takımın her geçen hafta direncinin biraz daha düştüğünü görüyorum. Gol yollarında etkisiz kalmaları da takımın direncinin düşmesine sebep olan etkenlerden. Karabükspor ise geçen hafta çok kritik bir galibiyet aldı. Fakat oyunsal anlamda iyi olduklarını söylemek çok zor. Akhisar’da bu hafta Bikoko’nun oynaması yine zor görünüyor. Karabükspor’da ise sakatlıkları devam eden Uğur Uçar ve Jahic bu maçta da forma giyemeyecek.


Karabükspor’un savunmada ve orta sahada belirli sıkıntıları olsa da, özellikle hücum hattı çok zengin. Mehmet Yıldız, Shelton, Lua Lua, İlhan Parlak gibi önemli isimleri var. Akhisar gibi hücumda pasif kalan rakipleri karşısında bu kez savunmada çok fazla sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyorum. Yakalayacakları pozisyonları iyi değerlendirebilirlerse bu deplasmandan galibiyetle dönebilirler. Ben en azından kaybetmeyeceklerine inanıyorum.


303 KASIMPAŞA – FENERBAHÇE (2) (1.75) (6/10)


Kasımpaşa iyi giderken Metin Diyadin ile yolları ayırarak bana göre takıma büyük zarar verdi. Takım iyi sonuçlar almasa, gelecek vaat etmese böyle bir değişimi belki anlayabilirim. Fakat her şey yolundayken bir anda böyle bir hamle yapmak bana doğru gelmiyor. Fenerbahçe geçen hafta beklentilerimin altında kaldı. Eksik yakaladıkları Trabzon karşısında bir şekilde galibiyete uzanmalarını bekliyordum. Fakat maçın genelinde sergiledikleri performans tam bir hayal kırıklığıydı. Fenerbahçe’de Kuyt ve Krasic gibi isimler sakatlıktan tamamen kurtuldu ve bu maçta oynayabilecekler.


Kasımpaşa’da yaşanan gelişmelerin takıma olumsuz etki yapacağını düşünüyorum. Fenerbahçe’de ise hafta arasında taraftarlar antrenmana gelerek takıma destek oldu. Futbolcuların moralinin bir hayli yükseldiği söyleniyor. Haftalardır söylediğim gibi sarı lacivertli takım mevcut potansiyelinin yarısını sahaya yansıttığı takdirde bu ligde başarılı sonuçlar alır. Fenerbahçe’nin bu maçla birlikte çıkışa geçmesini bekliyorum.


311 MANCHESTER UNITED – TOTTENHAM (KGVAR) (1.50) (7/10)


Manchester Utd. iyide oynasa, kötüde oynasa bir şekilde maçları kazanmayı biliyor. Son lig maçında Liverpool deplasmanında geriye düşmelerine rağmen maçı çevirmeyi başardılar. Hafta arasında ise yedek ağırlıklı bir kadroyla Newcastle Utd’ı mağlup ederek lig kupasında tur atladılar. Tottenham ise son lig maçında kendi sahasında QPR karşısında çok zorlandı. Fakat ikinci yarıda ki etkili oyunuyla kazanmayı başardı. Hafta arasında onlarda lig kupasında Carlisle’yi mağlup ettiler.


Manchester’da savunmada Vidic, Smalling ve Phil Jones kesin olarak yok. Rafael ve Valencia’nın durumları ise net değil. Tottenham’da ise Ekotto, Parker, Kaboul kesin olarak forma giyemeyecek. Adebayor’un durumu ise belli değil. İki takımda da ciddi eksikler var. Özellikle ManU’da savunmada ki eksiklikler dikkat çekici. Tottenham’ın savunmada bu kadar eksiği ve sıkıntısı olan rakibine karşı skor üretmesini bekliyorum. ManU galibiyete yakın ancak oran düşük olduğu için KGVAR bahsine yönelme taraftarıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.