3 Ekim 2012 Çarşamba

Bal Yapmayan Arı Misali | G.Saray:0 - Braga:2



 
Bal yapmayan arı gibiydik. Maçın başından sonuna kadar üstün oynadık. Fakat 90 dakika topun hâkimiyetini ele geçirip rakibi kendi yarı sahasına hapsedip gol atamamak çok ilginçti. Ordu maçında da benzer bir görüntü oluşmuştu. İki maçta da rakipler ilk pozisyonlarında golü bulup, çok katı defans yaptı. Böyle katı savunmaları açmak için de hızlı oynamak lazım. Ama bunu bu maçta hiç yapamadık. Rakip yarı alana iyi yerleştik ama hızlı pas trafiği yapmakta sorun yaşadık. Kanatlardan da yeteri kadar orta yapmakta zorlandık. Sırf hücumda ki etkinliği için oynatılan Riera’yı yeteri kadar kullanamadık. Tüm bunlara rağmen 4-5 tane önemli pozisyon bulduk. Fakat hem Burak, hem de Umut istenilen katkıyı sağlayamadı.

İki maçta iyi oyun var ama puan yok. Bu arenada oynuyorsan rakiplere yenilmeyeceksin. Braga’ya gol atamıyorsan yemeyeceksin. Rakibin geldiği ilk pozisyonda golü yedik. Bu golde Semih, Selçuk ve Riera’nın peş peşe hata yaptı. İkinci golde de yine Riera’nın ağır kalması ve rakibiyle birlikte koşamaması önemli bir hataydı. Belki son dakikada geldiği için önemsenmeyebilir ama o golüm değeri ilerleyen haftalarda çok net ortaya çıkacaktır.

Futbolcu performanslarına baktığımızda Muslera, Dany, Eboue ve biraz Emre dışında kalanlar istenilen performansı sergileyemedi. Melo hala çok güçsüz. Selçuk ona bağlı olarak çok fazla inisiyatif alamıyor. Amrabat çok heyecanlı, aklını kullanarak oynayamıyor. Umut maç boyunca neredeyse hiç yoktu. Burak en azından pozisyon aradı, istekliydi ama son vuruşlarda özellikle kafa vuruşlarında kötüydü. Ayrıca her ikisi de önde pres yapmakta ve geriye hızlı dönüşlerde çok kötüydü. İsveç’linin ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdiler.

Son parantez de hakeme değinmek istiyorum. ManU maçında evet penaltılarımız verilmedi ama rakip adına da önemli hatalar veren bir hakem vardı. Yani iki tarafa da yanlış kararlar vermişti. Fakat bu maçta daha 2. dakikada Melo’ya kart göstererek kendini belli etti. Maç boyunca ev sahibi lehine tek bir avantaj bile kullanmadı. Takdir haklarını sürekli Braga’dan yana kullandı. Yan hakem ve kale arkası hakemleri de berbattı. Burak’ın 2 pozisyona ofsayt dedi ama ofsayt ile yakından uzaktan ilgisi olmayan pozisyonlardı. Her iki pozisyonda yan hakemin gözünün önünde olmasına rağmen yanlış kararlar verdi. Kale arkası hakemi de Aydın’ın bir pozisyonunda kornere çıkan topu gör(e)medi. Gözü önünde yarım metreden bunu göremeyen adamın orada işi yok. UEFA her iki maçta da kötü hakemleri atadı bizim maçlara. Biraz lobi çalışması yapmak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.