5 Ekim 2012 Cuma

Tarihi Adana Derbisine Doğru




Aynı evin kapısından çıkan iki kardeşin derbisidir bu. Birinin şehrin turuncu tarafına diğerinin mavi lacivert tarafına gittiği derbi. Tarifi aslında imkânsızdır. Hani “anlatılmaz yaşanır” derler ya tam o türden. O yüzden bende çok fazla süslü laf kurmayacağım. Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan bu tarihi derbi öncesi takımlar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Taraftarlık duygusuyla ilk olarak Adanaspor’dan başlıyorum. Geçen sezon büyük bir travma yaşadı takım. Yine play-off maçları sonucunda Süper lige çıkamamak taraftarları derin bir üzüntüye sokmuştu. Fakat yeniden ayağa kalktı bu kulüp ve Levent Eriş yönetiminde yeni sezonda ilk 2 hedefiyle hazırlıklara başladı. Transfer döneminde Adnan ve Barbaros gibi taraftarın tepkili olduğu isimlerle yollar ayrıldı. Takımın ihtiyaçları doğrultusunda da önemli transferler yapıldı. Sezona da kötü başlamadı aslında takım. İlk haftalarda gol yollarında skor üretmekte sıkıntı yaşadı. Ş.Urfa, Ankaragücü ve Buca maçlarında sadece 1 gol bulabildik. Ama kalede de hiç gol görmedik. İlk yenilgi Trabzon Karadeniz karşısında alındı. Öne geçmememize rağmen skoru koruyamadık ve mağlup olduk. Geçen hafta ise Gaziantep BB karşısında 3-0 gibi farklı bir skorla kazanarak derbi öncesi moral kazandı takım. Taraftarında desteği ve coşkusu takıma çok büyük bir itici güç oldu. Geride kalan 5 haftada 8 puan topladık ve sadece 1 mağlubiyet aldık. Buca maçında son dakikada kaçan penaltıyı gole çevirmiş olsak şu an 11 puan ile ikinci sırada olabilirdik.

Demirspor ise yıllardır özlemini çektiği 1. Lige bu sezon yükseldi. Denizli’de oynanan play-off maçlarında özellikle kaleci Şener’in üstün performansıyla takım amacına ulaştı. Transfer döneminde ilk olarak takımın başına Güvenç Kurtar getirildi. Fakat tecrübeli hoca daha sezon başlamadan görevden ayrıldı. Aslında sezon başlamadan takımın hangi sıkıntılarla boğuşacağı da bununla birlikte belli oluyordu. Nitekim sezona yönetim ve taraftar arasında yaşanan sorunlarla başlangıç yaptılar. Taraftarların yönetime ve başkana inanılmaz bir tepkisi var. Kuşkusuz bu durum takım üzerinde de olumsuz etki yapıyor. Aslında bakıldığında önemli oyuncular da aldılar ama dediğim gibi taraftarla yönetim arasında ki gerginlik takımın oynadığı futbolu değerlendirmemizin önüne geçiyor. Yinede takımın geride kalan 5 haftada aldığı sonuçlara bakıldığı zaman, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet görüyoruz. Aslında lige kötü başlamadılar ilk iki maçta dirençli bir takım izledik ve iki beraberlik aldılar. Fakat haftalar ilerledikçe yaşanan gerilim takım üzerinde de fazlasıyla hissedilmeye başlandı. Son 3 haftada peş peşe alınan mağlubiyetler teknik direktör Osman Özdemir’i de sıkıntıya soktu. Nitekim geçen hafta Erciyes karşısında alınan 5 gollü mağlubiyetten sonra o da görevinden istifa etti. Şu anda takımın başına Mustafa Uğur getirildi.

Görüldüğü gibi şehrin turuncu tarafında moraller yerinde. Bu sezon hedeflenen şampiyonluğa ulaşmak için takım var gücüyle mücadele ediyor. Fakat şehrin diğer tarafı için aynı şeyleri söylemek zor. Taraftarlar yine yönetimi protesto edebilir. Fakat ben takımın bu maçta yeni teknik direktöründe gelişiyle birlikte sonuna kadar mücadele etmesini bekliyorum. Evet, Adanaspor maç öncesi büyük favori görünüyor ama derbilerin sonucu belli olmaz.

Son olarak iki takım taraftarlarının centilmence takımlarını desteklemelerini umuyorum. İnşallah 4 yıl önceki maçtan sonra olduğu gibi Ana haberlere konu olan bir karşılaşma olmaz. İki tarafın taraftarlarının da şenlik içerisinde, kendilerine yakışan biçimde bu tarihi derbinin keyfini çıkarmalarını temenni ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.